Voor gans Vlaanderen

En wat staat er op het menu voor vanavond?
Een beetje het vervolg van vorige week, daar komt het op neer. Stel dat ik u zou vragen wie is er ooit al in de Heidestraat in Tervuren geweest? Er zullen dan niet zoveel mensen zijn die hun vinger opsteken onder begeleiding van de kreet ikke ikke ikke!

Maar ikke dus ja. In 1984 bijvoorbeeld. In dat jaar heb ik op het adres in kwestie nog gewerkt bij een lokale radio, die onder de naam Radio Lipstick uitzond voor de Druivenstreek en zo. Die lokale radio zou in dat jaar het lokale voor gezien houden om het landelijke avontuur aan te vatten. En uitzenden voor heel Vlaanderen, dat doe je niet met een naam als Radio Lipstick. We moeten daar eerlijk in zijn. Dusssss….. (tromgeroffel!) …. met eenparigheid van stemmen werd gekozen voor de toch iets nationaler klinkende naam Mi Amigo.

Guido Babbelaar en Ronny Van Gelder

Om heel duidelijk te zijn, ik ga op deze plaats niet de discussie aangaan of het nu wèl of not done is om de naam van een historische en iconische zeezender te gebruiken voor een radio die aan land programma’s uitzendt.
Ten eerste, ik vind ook dat het eigenlijk nooit een goed idee is om die keuze te maken. Ten tweede, ik heb daar indertijd terzake geen inspraak bij gehad, en ten derde, de feiten zijn al lang verjaard en gelijk welke discussie zal daar niets meer aan veranderen.

Bruno en Ingeborg

Lang verhaal kort, in onze podcast Tivoli Road besteden we vanavond (vanaf 20 uur!) de nodige aandacht aan het verhaal van Radio Lipstick en de overstap naar Mi Amigo Duisburg. In de aflevering van straks zit weer een uniek fragment uit een programma van Marc Hermans bij Lipstick. De aflevering van vorige week bevatte een fragment van een programma van ondergetekende, ook bij de zelfde Lipstick, uitgezonden op de laatste dag van de meimaand uit 1984. Enige opvallende bemerkingen daarbij: zowel de genaamde Marc Hermans als ik zelf herinneren ons langs geen kanten dat we nog programma hebben gemaakt voor Lipstick. Wel hebben we allebei nog herinneringen aan de periode die volgde, nadat de naam was veranderd naar Mi Amigo en het zendbereik van de Druivenstreek naar heel Vlaanderen. Maar echt: van programma maken bij Lipstick, echtwaar nièts. Nochtans, het bewijs is er, de fragmenten liegen niet.

Marc Hermans

Wat het nog raarder maakt, is de datum. Twee dagen later, op 2 juni 1984, ging ik namelijk trouwen. Dat weet ik in elk geval zeker. Vraag het gerust aan mijn ex, ze zal het ongetwijfeld bevestigen. Dus je zou verwachten dat ik nog weet dat ik twee dagen voor mijn trouw programma zat te doen in de druivenstreek. Maar nee: geen flauw benul.

Soit, het is wat het is. Namen als Guido Babbelaar, ik zie ze nog voor mijn ogen. En Bruno (zijn achternaam ben ik helaas kwijt) liep daar ook elke dag rond. Of Ingeborg, de zus van Guido, die een dagelijks programma deed. Voor de huisvrouwen of zo. Dat mocht je in die tijd nog zonder enige vorm van gène zeggen. Voor de huisvrouwen. En natuurlijk was er Ronny Van Gelder, die ons overhaalde om mee in het Duisburgse avontuur te stappen. In Tivoli Road hoor je meer anekdotes uit die tijd, daar dient die podcast tenslotte voor.

Guido Babbelaar

Laat ik op deze plaats volstaan met een paar foto’s uit de dagen dat we weer radio maakten (voor het eerst nà ons Maeva-avontuur), voor gans Vlaanderen.
Het was aangenaam, mag ik het zo zeggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: