Een fris zeebriesje uit 1979

(c) Wim de Groot – Soundcloud

Mijn trouwe kompaan, de koptelefoon, rust op mijn oren terwijl ik door oude geluidsfragmenten dwaal. Het zijn echte schatten uit het verleden, verzameld als gouden muntstukken in de kist van een piraat. En vanavond gooien we deze schatkist weer open in een nieuwe aflevering van “Tivoli Road”.

We gaan terug naar die onvergetelijke zomer van 1979. Ik kwam aan boord van het zendschip van Mi Amigo, de Magdalena, op 13 juli. Wim de Groot was al aan boord, en hij was in feite de eerste dj van Mi Amigo 272 die zomer. Hij deed de radio in z’n eentje tot Johan Vermeer en Daniel Bolen kwamen, en uiteindelijk ikke. De sfeer was elektrisch, onvergetelijk.

Fast forward naar 2023, en Wim is nog steeds een stem in de ether, nu op Radio Seabreeze. Maar vanavond hoor je hem in onze podcast, zoals hij toen klonk.
Marc en ik hebben wat pareltjes van fragmenten, rechtstreeks uit die magische zomer aan boord van de Magdalena.

Oh, en voor de fans van het geschreven woord: mijn boek Alles gaat voorbij is deze week gelanceerd op papier. Je kan het bestellen via deze link.

Eén gedachte over “Een fris zeebriesje uit 1979”

  1. Het was een magische zomer. De oude radio mi amigoploeg zat aan boord van de mv mi amigo voor de Nederlandstalige Caroline en de nieuwe mi amigoploeg zat op de Magdalena. De kranten stonden vol over de interne ruzie met tack, de bevoorrading problemen, kortom, zoals vroeger, wekelijks stond radio mi amigo in de krant. Geweldig, een echte piraat!

    Like

Plaats een reactie