Zo weinig mogelijk programma verzorgen

Mijn jarenlange metgezel op het radio-pad is met vakantie, waarschijnlijk het verdrag van Straatsburg gaan bewonderen. Maak jullie geen zorgen, de podcast loopt gewoon door. Vanavond om 18u komt de nieuwste aflevering als bij wonder bijna vanzelf online, alsof Marc nooit van het woord vakantie had gehoord.

Waar zullen we het in deze aflevering eens over hebben? Welnu, aangezien we het hoofdstuk Laser 558 vorige keer hebben afgesloten, èn aangezien mijn eigen jongensavontuur op de MS Magdalena dezer dagen weer in de belangstelling staat (44 jaar geleden! de zomer van 1979!) vonden Marc en ik de timing perfect om vanavond nog eens aandacht te besteden aan de parel van de Noordzee.

Bericht van de organisatie (R.) voor Ben persoonlijk

Ik lees tegenwoordig af en toe berichten van luisteraars en fans die schrijven dat ze mijn programma’s toen wel vonden meevallen. Of dat mijn presentatie wel aardig klonk. Euh ja, dat zal dan wel. Bedankt voor de troostende woorden, ik ben 44 jaar later wel bestand tegen de waarheid en vooral ben ik blij dat ik mij na die zomer in de jaren daarna op een andere manier kon laten horen bij Maeva. In elk geval, toen ik bovenstaande papier in handen kreeg, met het advies om voorlopig misschien best ook zo weinig mogelijk programma’s te verzorgen, moest ik als jonge twintiger toch best wel een paar keer slikken. De spijt die ik ergens diep in mijn hart begon te voelen, verdween pas toen ik mezelf voorhield ik zit hier wel aan boord van een echte zeezender, en ik mag programma doen en zoveel andere jonge gasten zouden er voor willen betalen om dit avontuur mee te maken en patati patata. Kortom: spijt is wat de koe schijt.

Dat gezegd zijnde, de rest van wat kwam, volgde allemaal voort uit die ene zomer. Ik zei het daarnet nog tegen Bruno B tijdens onze vrijdagwandeling: spijt is overbodig, want alles wat gebeurt, brengt je altijd naar het Huidige Heden.

Oh ja, weten jullie nog dat ik een paar weken geleden allerlei schatten op zolder had gevonden? Zoals de lijst met codes die regelmatig te horen waren op Mi Amigo? Ik heb die lijst omgezet in een digitaal lijstje dat ik nu hier ga publiceren (en waar we het vanavond over gaan hebben in Tivoli Road). Ik had het ook beloofd aan Wim de Groot, dus alsjeblieft Wim.

Hier staat een pdf-bestand met de beruchte codes. Enjoy, gasten!

10 gedachten over “Zo weinig mogelijk programma verzorgen”

  1. Grappig eigenlijk , slaagt dit op de kleur van de persoon !!!!!
    25 Ernstige zieke of gekwetste (zwarte = Z / blanke = B)

    Is wel eens leuk om lezen
    Bedankt voor het sharen !!!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Naar het schijnt wisselde die lijst regelmatig om de hogere instanties op een dwaalspoor te brengen !

    Like

  3. Wow super. Ook dat berichtje van ’blijven oefenen ’ hoe doe je dat als je op een zendschip zit? Ik, als 16 jarige luisteraar ond het allemaal prima, maar ook redelijk kaap, het leek wel of jullie mochten maar 2 tot 3 jingles per uur draaien.
    En die codelijst nu zien is super. Ik heb ergens uemand die om 11 uur 2 vcodes doorgaf. Nr 85 ivm nr 99. Achteraf gezien een goeie grap naar de bazen aan land. Wisten wij veel.

    Geliked door 1 persoon

  4. Onderaan staat.. Groetjes en ondertekend met een R..
    Wie zou de R geweest zijn ?

    Like

  5. Er waren nog andere mogelijkheden (buiten de nummers) om contact op te nemen met de organisatie: zie nr. 62: KG contact gevraagd om 22u

    Like

  6. Ben vanaf het begin vond ik je top .omdat er nog eens een Vlaming was tussen de Nederlandse dj’s. Ik wist dat er nog werk aan de winkel was . Maar je evolueerde heel vlug. Wat was ik blij dat ik je terug hoorde bij contact en maeva. !

    Geliked door 1 persoon

  7. Prachtig, mooi initiatief dit blog. Mi Amigo 272 heb ik vanaf de allereerste testuitzendingen beluisterd. Prima station, jammer dat het zo kortstondig was. Vriendelijke groet Paul de Haan Groningen Nederland.

    Geliked door 1 persoon

  8. Mooie liedjes duren (spijtig genoeg) nooit lang: Magdalena… Maeva… Atlantis….. Maar gelukkig blijven de herinneringen wél lang !

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie