Murphy in Extra-land

En jawel, hoor.
Als het verkeerd kan lopen, zal het ook verkeerd lopen. Murphy heeft in zijn eentje het hele leven netjes samengevat. Iets na zes uur hoorde ik mezelf afgaan als een levensgrote gieter. Presentaties en muziek hadden totaal niets met mekaar te maken. Ik belde naar Extra Gold en kreeg Ronny aan de lijn, ongetwijfeld zwetend als een paard en worstelend met de geheimen en raadselen van Carmen.
Nou krijg ik weer die hele nieuwsgroep over me heen‘ kreunde hij.

Ik kon er eigenlijk alleen maar mee lachen. In de afgelopen 25 jaar heb ik op radio-gebied al heel wat meegemaakt en al zoveel watertjes doorzwommen, dat helpt om de zaken te relativeren. Natùùrlijk weet ik ook dat zoiets in 2004 niet meer zou mogen, dat zo’n slechte start zoals die van de afgelopen dagen heel wat luisteraars wegjaagt en dat het moeilijk wordt om die terug te winnen. Maar niet onmogelijk. En tenslotte is het geheugen zo geprogrammeerd dat uiteindelijk de goeie herinneringen altijd komen bovendrijven.

Als Extra Gold zich kan herpakken (en ze zijn daar al een paar dagen mee bezig), weet binnen afzienbare tijd niemand meer wat er die eerste dagen allemaal verkeerd is gegaan. You never get a second chance to make a first impression. Ik ken die uitspraak, maar ik geloof er niet in. Je kan een slechte start wèl goedmaken, het duurt alleen even.

Morgen nieuwe poging dan maar?
Wel ja, waarom niet? Mijn lijntje is natuurlijk ook maar in een bepaalde mate rekbaar, maar ik hou nog even vol, alle goede raad van een paar vrienden uit het milieu ten spijt. 

En nu heb ik zin in mosselen, want daar hou ik van.